Beques per a estudis postobligatoris 2020

Divendres, 24 de juliol de 2020 a les 00:00

Les beques per a estudis postobligatoris comencen a obrir convocatòries i com cada any, des d’Anoia Jove et podem ajudar amb qualsevol dels tràmits.  

A continuació t’expliquem què pots demanar i com ho has de fer!  

Si ets universitari o universitària, pots optar a dues beques públiques: 

 

  • Ministeri d’Educació - beques i ajudes per estudiar: consisteix en una beca general per estudiants que cursen estudis postobligatoris. El període per a demanar aquestes beques continua tancat. Segueix les nostres xarxes socials i informa’t de tot!  
     
  • AGAUR (Generalitat de Catalunya). Procediment MATRC i Procediment Equitat: aquests dos procediments no són els mateixos, però sí que es demanen amb el mateix i únic formulari de sol·licitud. El període de sol·licitud és des del 16 de juliol fins el 15 d’octubre de 2020 (ambdós inclosos).  

El Procediment MATRC consisteix en obtenir una acreditació econòmica per realitzar la matrícula universitària amb la condició de becari/a condicional. El Procediment Equitat permet obtenir dos resultats: per una banda pots obtenir l’informe tècnic que exposa el TRAM de renda econòmica familiar (aquest document és de caràcter informatiu). Per altra banda, també estàs sol·licitant la beca Equitat, que implica la reducció en el preu de la matrícula si el teu tram de renda familiar és el tram 1 o 2.  

Per fer la sol·licitud, descarregueu-vos el formulari d’aquest enllaç, i seguiu els passos. Ens podeu consultar per qualsevol dubte!  

  • Què és el becari condicional? Aquesta opció permet a l’estudiant estar exempt del pagament de la matrícula a inici de curs fins a saber la resolució de la beca, i fer el pagament corresponent aleshores.  

 

Si curses altres estudis postobligatoris (CFGM, CFGS, PFI, cursos d’accés, EOI’s, ensenyaments artístics, etc) també pots optar a la beca del Ministeri d’Educació explicada anteriorment.  

 

Davant les mesures de protecció i higiene, el suport en la tramitació es concentrarà durant el mes de setembre. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i t’informarem de tot plegat! 

Maria Soldan- Tècnica de joventut compartida de Cabrera.

📲  679 964 665

📩 msoldan@anoiajove.cat 

📸 cabrera_jove 

 

 

Darrera actualització: 24.07.2020 | 11:45