Notícies sobre les messures a Catalunya

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 00:00

  La Generalitat ha decidit endurir les restriccions davant l'avanç de l'epidèmia. Entre el 21 de desembre i el 11 de gener, es limiten horaris, aforaments i mobilitat.
 

​Es podran reunir un màxim de sis persones, amb l'excepció del 24 de desembre, Nadal, Sant Esteve, el 31 de desembre, Cap d'Any i Reis. En aquestes dates es podran reunir fins a deu persones, de dues bombolles com a molt.

Es limita la mobilitat a l'àmbit comarcal, amb l'excepció dels desplaçaments per visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o a una destinació fixa, com ara un hotel o una casa rural.

 

A partir de dilluns, bars i restaurants només podran obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda.

Els establiments que fan menjar per emportar-se també podran obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l'interior, amb un 30% de l'aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència.

L'excepció, per a la restauració, són els centres comercials, on els bars i restaurants han de tancar per evitar que es concentri vida social en aquests establiments.

Es manté el confinament nocturn entre les deu de la nit i les sis del matí, amb l'excepció de les nits de Nadal, de Cap d'Any i de Reis. La nit dels dies 24 i 31 es retarda fins a la una de la matinada, i la nit del 5 de gener, fins a les once de la nit..

Darrera actualització: 18.12.2020 | 13:28