Coves i avencs del Mamut

Aquest conjunt està format per una cavitat principal força gran i tot un conjunt de petits avencs, coves i diaclases perifèriques. Disposa d'un recorregut total de 537 metres i una profunditat de 25 metres, és una de les cavitats més importants del món excavades en travertí. La galeria principal és paral·lela a la falla exterior i la seva estructura interior es laberíntica degut a la gran quantitat de fractures del terreny.

A la part superior hi ha la cova coneguda com Dakotes, d'escàs recorregut i de formació diferent a la del Mamut. L'entrada està situada en un espai rodó a cel obert   que dona accés a una galeria oberta entre blocs que baixa fins una altra sala d'uns 35 m2. La galeria principal està estructurada en diferents nivells, en pisos sobreposats i esquerdes irregulars fins arribar a un encreuament de quatre petites galeries, per una de les quals podem sortir a l'exterior.

Com arribar-hi:

Ens dirigim vers el castell de Cabrera. Un cop superat el recinte del castell, anirem vers el restaurant de la urbanització homònima, per un camí que surt de les piscines pel pendent de la muntanya; trencarem pel primer carrer a la dreta i girarem tot seguit a la primera corba i ens trobarem sobre la fàbrica de la Fou, situada prop del llit del riu Anoia. Aquí trobarem un camí que travessa una esplanada de pins i baixa un centenar de metres per l'esquerda exterior de la cova del Mamut; des d'aquí arrenca un corriol que baixant i en uns 10 minuts ens situa a la boca de la cova.

Curiositats

Són unes de les cavitats més gran del món excavades en travertí, una roca sedimentària, anomenada localment com pedra tosca o pedra de turo. Geològicament procedeix de l'evaporació de surgències d'aigua riques en carbonat càlcic, tant en rius a les proximitats de cascades com a l'interior de grutes.

Accés

Difícil

Visita

És imprescindible efectuar-la acompanyats d'especialistes en el món de l'espeleologia i el barranquisme. Es recomana precaució i respecte a l'entorn natural.

Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 9.03.2020 | 13:38