Subvencions en l’àmbit de restauració, centres d'estètica i bellesa, parcs infantils privats, locals d'oci nocturn i negocis situats en centres comercials

Dilluns, 16 de novembre de 2020

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través del CCAM, activa una segona línia d’ajuts on totes les sol·licituds seran ateses, és a dir, que totes podran entrar.

Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, ja sol·licitats, inclosa la 1a convocatòria d'aquestes subvencions.

Beneficiaris:  Autònoms, microempreses i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, d’un parc infantil privat, o d’un establiment o local que es trobi dins d’un centre o un recinte comercial, que han estat obligats al tancament. També s’inclouen les fundacions d’inserció social de persones en risc d’exclusió dedicades a la restauració.

També s’hi  podran acollir els autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festes amb espectacle i concerts d’infància i joventut, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut), afectats per les mesures de tancament acordades l’agost passat.

Quantia dels ajuts

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari. Els bars, restaurants, cafeteries, centres d’estètica i bellesa, i establiments o locals de centres o recintes comercials, rebran una aportació única de 1.500 euros.

Pel que fa a bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, sales de festes amb espectacles i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes, l’ajut consistirà en una aportació única de 6.000 euros per a establiments de menys de 10 treballadors, i de 9.000 euros per a establiments de 10 o més treballadors.

Els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros

Com sol·licitar

Canal Empresa https://canalempresa.gencat.cat/ca/inici

CCAM http://ccam.gencat.cat/ca/inici

Empresa http://empresa.gencat.cat/ca/inici

Pas 1: Contestar el formulari de preguntes prèvies online
Pas 2: Emplenar formulari de sol·licitud online
Pas 3: Enviar-lo

* En el formulari us pregunten:
Pressupost de despeses (heu de posar 1.500)
Import sol·licitat (heu de posar 1.500)

* Heu de tenir a mà el vostre IAE, us el demanen i és obligatori posar l'epígraf

* Novetat: han agilitzat el tràmit, ara serà tot online, i no us haureu de descarregar formularis ni pujar cap arxiu. Tampoc haureu de presentar ni justificar cap factura, i el pagament de la subvenció serà en base que es vagin resolent.

* Cal que us identifiqueu quan signeu la tramesa amb l'idCAT Mòbil o un certificat digital.

 

BASES REGULADORES (clica aquí)

CONVOCATÒRIA prevista per la setmana del 23 de novembre (us informarem)

FAQs http://ccam.gencat.cat/ca/inici

comerc@gencat.cat

Darrera actualització: 19.11.2020 | 12:40